Ingredienser:
1 paket Kött på riktigt salsiccia korv (500 g)
400 g pasta (t.ex. penne eller rigatoni)
2 msk olivolja
1 lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chili, finhackad (valfritt)
400 g krossade tomater
1 dl grädde
1 dl riven parmesanost
Färsk basilika, hackad
Salt och peppar
Instruktioner:
1. Förberedelse:
Ta bort skinnet från salsiccian och smula ner korvfärsen.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan.
2. Steka salsiccia:
Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme.
Tillsätt den smulade salsiccian och stek tills den är gyllenbrun och genomstekt, ca 7-10
minuter. Använd en träslev för att bryta upp större bitar medan den steks.
3. Tillaga såsen:
Tillsätt den hackade löken i stekpannan och fräs den tillsammans med salsiccian tills den är
mjuk och genomskinlig, ca 3-4 minuter.
Tillsätt vitlöken och chilin och fräs ytterligare en minut.
Häll i de krossade tomaterna och rör om. Låt såsen sjuda på låg värme i ca 10 minuter.
Rör ner grädden i såsen och låt den koka upp igen. Smaka av med salt och peppar.
4. Koka pastan:
Medan såsen sjuder, koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente.
Spara ca 1 dl av pastavattnet innan du häller av pastan.
5. Blanda och servera:
Tillsätt den kokta pastan till såsen i stekpannan. Om såsen är för tjock, tillsätt lite av det
sparade pastavattnet för att få rätt konsistens.
Rör om och se till att all pasta är täckt av sås.
Blanda ner den rivna parmesanosten och hackad färsk basilika.
Servera gärna med extra parmesanost och några blad färsk basilika på toppen.
Tips:
Du kan variera receptet genom att tillsätta andra grönsaker som spenat eller paprika.
1 paket Kött på riktigt salsiccia korv (500 g)
400 g pasta (t.ex. penne eller rigatoni)
2 msk olivolja
1 lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chili, finhackad (valfritt)
400 g krossade tomater
1 dl grädde
1 dl riven parmesanost
Färsk basilika, hackad
Salt och peppar
Instruktioner:
1. Förberedelse:
Ta bort skinnet från salsiccian och smula ner korvfärsen.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan.
2. Steka salsiccia:
Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme.
Tillsätt den smulade salsiccian och stek tills den är gyllenbrun och genomstekt, ca 7-10
minuter. Använd en träslev för att bryta upp större bitar medan den steks.
3. Tillaga såsen:
Tillsätt den hackade löken i stekpannan och fräs den tillsammans med salsiccian tills den är
mjuk och genomskinlig, ca 3-4 minuter.
Tillsätt vitlöken och chilin och fräs ytterligare en minut.
Häll i de krossade tomaterna och rör om. Låt såsen sjuda på låg värme i ca 10 minuter.
Rör ner grädden i såsen och låt den koka upp igen. Smaka av med salt och peppar.
4. Koka pastan:
Medan såsen sjuder, koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente.
Spara ca 1 dl av pastavattnet innan du häller av pastan.
5. Blanda och servera:
Tillsätt den kokta pastan till såsen i stekpannan. Om såsen är för tjock, tillsätt lite av det
sparade pastavattnet för att få rätt konsistens.
Rör om och se till att all pasta är täckt av sås.
Blanda ner den rivna parmesanosten och hackad färsk basilika.
Servera gärna med extra parmesanost och några blad färsk basilika på toppen.
Tips:
Du kan variera receptet genom att tillsätta andra grönsaker som spenat eller paprika.
För en extra smakdimension kan du även tillsätta en skvätt vitt vin i såsen innan du lägger till
tomaterna.
tomaterna.