Julköttbullar
Inget julbord är komplett utan köttbullar! Stefan Hassnert, från Sveriges mästerkock, delar här sitt recept på saftiga och smakrika julköttbullar som snabbt blir en favorit för hela familjen. Receptet blir ca 80 köttbullar.
Ingredienser:
1 paket Kött på riktigt nötfärs
1.5 dl panko ströbröd (glutenfritt)
1.5 dl grädde (laktosfri)
2 ägg
1 msk sirap
1 tsk ingefära
1 tsk malen nejlika
1 tsk malen kryddpeppar
1 liten burk Grebbestad ansjovis med spadet.
1-2 msk sötstark senap
Salt och vitpeppar
Instruktioner:
1. Blanda alla ingredienser noga, rulla fina bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
2. Tillaga i ugnen i 180 grader i ca 10 minuter.
3. Vid servering fräs på dem i smör i en panna.