Gulaschsoppa
Med vår nötfärs och enkla ingredienser som potatis, paprika och lök skapar du en mustig och smakrik gryta som passar perfekt under de kalla månaderna.
Ingredienser:
1 paket Kött på riktigt nötfärs (500 g)
1 gul lök, finhackad
4 potatisar, skalade och tärnade
1 paprika, tärnad
2 msk olja
6 dl vatten
1 köttbuljongtärning
500 g krossade tomater
2 tsk malen kummin
Salt och peppar efter smak
1 gul lök, finhackad
4 potatisar, skalade och tärnade
1 paprika, tärnad
2 msk olja
6 dl vatten
1 köttbuljongtärning
500 g krossade tomater
2 tsk malen kummin
Salt och peppar efter smak
Instruktioner:
1. Förberedelse:
Skala och hacka löken.
Skala och tärna potatisarna.
Tärna paprikan.
2. Steka köttfärsen:
Hetta upp oljan i en stor gryta på medelvärme.
Tillsätt den hackade löken och stek tills den är mjuk och genomskinlig, ca 5 minuter.
Tillsätt nötfärsen och stek tills den är genomstekt och brynt, ca 5-7 minuter. Bryt upp köttet
med en träslev medan det steks.
3. Tillsätt grönsaker och kryddor:
Lägg i de tärnade potatisarna och paprikan i grytan och rör om.
Strö över den malda kumminen och rör om väl så att kryddan blandas jämnt.
4. Tillaga gulaschen:
Tillsätt de krossade tomaterna och vattnet i grytan.
Smula ner köttbuljongtärningen och rör om.
Koka upp gulaschen och sänk sedan värmen till medel-låg. Låt sjuda i ca 30 minuter eller
tills potatisarna är mjuka.
Smaka av med salt och peppar.
5. Servera:
Servera gulaschen rykande het, gärna med ett gott bröd vid sidan av.
1. Förberedelse:
Skala och hacka löken.
Skala och tärna potatisarna.
Tärna paprikan.
2. Steka köttfärsen:
Hetta upp oljan i en stor gryta på medelvärme.
Tillsätt den hackade löken och stek tills den är mjuk och genomskinlig, ca 5 minuter.
Tillsätt nötfärsen och stek tills den är genomstekt och brynt, ca 5-7 minuter. Bryt upp köttet
med en träslev medan det steks.
3. Tillsätt grönsaker och kryddor:
Lägg i de tärnade potatisarna och paprikan i grytan och rör om.
Strö över den malda kumminen och rör om väl så att kryddan blandas jämnt.
4. Tillaga gulaschen:
Tillsätt de krossade tomaterna och vattnet i grytan.
Smula ner köttbuljongtärningen och rör om.
Koka upp gulaschen och sänk sedan värmen till medel-låg. Låt sjuda i ca 30 minuter eller
tills potatisarna är mjuka.
Smaka av med salt och peppar.
5. Servera:
Servera gulaschen rykande het, gärna med ett gott bröd vid sidan av.
Tips:
- Du kan variera receptet genom att tillsätta andra grönsaker som morötter eller selleri.
- För extra smak, tillsätt en tesked paprikapulver eller lite chiliflakes för en kryddigare variant.